Započeo 9. Ultramaraton Vukovar – Srebrenica

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U organizaciji Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba danas je započeo 9. Utramaraton Vukovar – Ovčara. Ultramaraton je započeo kod spomen obilježja masovne grobnice na Ovčari gdje su prethodno ultramaratonci položili vijence u spomen na stradale tijekom rata. Prema riječima voditelja projekta Ekrema Bećirovića organizatori i na ovaj način žele podsjetiti na sve nevino stradale tijekom srpske agresije na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu te posebno odati počast žrtvama Vukovara i Srebrenice.

„Želimo i na ovaj način povezati dva mjesta stradanja, Vukovar i Srebrenicu, dva mjesta gdje je sve počelo i sve završilo. Ujedno, povezivanjem dva grada žrtve, Vukovara i Srebrenice, želimo podići svijest o važnosti sjećanja i konačnog rješavanja pitanja nestalih osoba kao izraza  temeljne humanosti prema svima koji još uvijek ne znaju ništa o sudbini svojih najmilijih, rekao je Bećirović.

Ultramaraton se održava svake godine u terminu od 06. do 10. srpnja, gdje maratonci u 5. etapa (Vukovar/Ovčara – Vinkovci – Brčko – Janja- Zvornik – Srebrenica/Potočari), pretrče 227 kilometara. Zbog epidemiološke situacije ultramaraton se ove godine simbolično održava na ruti Vukovar – Vinkovci.

Svojim sudjelovanjem i ove godine maraton će nesebično i velikodušno podržati maratonci Dražen Ćućić, Robert Kasumović, Elvir Rakipović i Duško Štrbac. Pored maratonaca koji svake godine sudjeluju u maratonu, ove godine na dionici Vukovar- Vinkovci pridružit će im se pukovnik Miroslav Varžić, brigadir Ivan Galović, Kristijan Anđelić, Daniel Ikica i Iva Smoljan te drugi trkači koji svojim sudjelovanjem žele podržati projekt i na taj način odati počast žrtvama.