Vozač osobnog vozila vozio s 3,19 promila alkohola

Foto: poslovni.hr

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako tijekom proteklog vikenda na području PU policijski službenici nisu utvrdili kršenje mjere samoizolacije.

Poicija je u nedjelju, oko 15,40 sati, prilikom nadzora cestovnog prometa utvrdila  kako je 26-godišnjak iz Uglješa na priključno vozilo skupa vozila kojim je upravljao stavio nepripadajuću registracijsku pločicu koja pripada osobnom automobilu „Opel Corsa“, dok je registracija priključnog vozila istekla u listopadu 2018. godine. Registarska pločica je oduzeta, a vozilo isključeno iz prometa. Protiv 26-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenje isprave.

U večernjim satima 2. srpnja iz obiteljske kuće 64-godišnjaka u Ulici bana Josipa Jelačića u Vukovaru otuđeni su lijekovi, dokumenti i novac.

U vremenu 2./3. srpnja između 11 i 10 sati nepoznati počinitelj(i) iskoristio je odsutnost ukućana obiteljske kuće 78-godišnjaka u ulici Vladimira Nazora u Ilači te otuđio novac. U tijeku su kriminalistička istraživanja u cilju pronalaska počinitelja i otuđenih predmeta.

Iz dvorišta obiteljske kuće 85-godišnjaka u ulici Rudina Jelac u Otoku u dva navrata, tijekom noći 29. lipnja i tijekom noći 2. srpnja, otuđeno je po troje prasaca. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je krađu počinio 28-godišnji sumještanin. Od 28-godišnjaka su oduzeta tri prasca te su vraćeni vlasniku. Protiv 28-godišnjaka slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu Vinkovci.

Tijekom proteklog vikenda na području PU vukovarsko-srijemske evidentirano je pet prometnih nesreća, od kojih dvije prometne nesreće u kojima su ukupno četiri osobe lakše ozlijeđene (Vinkovci, Drenovci) te tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vrbanja, Otok, Bošnjaci).

U prometnoj nesreći 3. srpnja, u 23 sata, na raskrižju ulica Ljudevita Gaja i Kralja Zvonimira u Vinkovcima, uslijed oduzimanja prednosti prolaska drugom vozilu jedna osoba je lakše ozlijeđena. Netom nakon toga, u 23,40 sati na cesti Soljani-Drenovci u slijetanju vozila s ceste uslijed neprilagođene brzine tri osobe su lakše ozlijeđene.

Iz PU navode kako su tijekom vikenda 18 vozača zatekli s prisutnošću alkohola u organizmu, od kojih je šest vozača smješteno u posebne prostorije policije do otriježnjenja. Najveća zabilježena koncentracija od 3,19 g/kg utvrđena je kod 47-godišnjeg vozača osobnog automobila u Vinkovcima.

S obzirom da je nastavljen trend zatjecanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu (tijekom vikenda 15.-17. svibnja devet vozača je isključeno iz prometa, tijekom vikenda 22.-24. svibnja  iz prometa je isključeno 18 vozača, tijekom vikenda 29.-31. svibnja 13 vozača, tijekom vikenda 5.-7. lipnja 17 vozača, tijekom vikenda 12.-14. lipnja 23 vozača, tijekom vikenda 19.-21. lipnja 15 vozača, tijekom vikenda 26.-28. lipnja 12 vozača i tijekom vikenda 3.-5. srpnja 18 vozača) policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.