Nastupima najmlađih započelo 49. šokačko sijelo

ŽUPANJA, Folklornim nastupima članova dječjih kulturno-umjetničkih društava i folklornih skupina, u Županji je u subotu započelo 49. šokačko sijelo koje će se u tome gradu potrajati do 9. veljače pod geslom “Idem šorom i pjevam bećarac”.

Folklorno umjeće pokazali su mališani iz Županje, Štitara, Gunje, Soljana, Cerne, Posavskih Podgajaca i Strizivojne, a po onome što se moglo vidjeti u dvorani kina “Mladost”, ne treba brinuti za budućnost foklora na ovim prostorima. U nedjelju će Sijelo tradicionalno građanima Županje najaviti i jahači na konjima.

Među brojnim priredbama ovogodišnjeg Sijela ističu se Sijelo pučkih pisaca, koje će se održati 1. veljače, Folklorne večeri (od 2. do 6. veljače), Sajam zlatne niti (od 5. do 7. veljače), izbor najljepše djevojke odjevene u tradicijsko narodno ruho “Šokački cvit” i  svečanost otvorenja 49. šokačkog sijela (5. veljače), Pokladna povorka (7. veljače), Večer uz tamburu (8. veljače) te Seljačka zabava (9. veljače).

Manifestacija završava tradicionalno u utorak pred blagdan Pepelnice ili Čiste srijede, a koja ove godine je 10. veljače.

PRESS 032