Počela 28. smotra kazališnog stvaralaštva u Vukovarsko-srijemskoj županiji

RETKOVCI, Premijerom predstave „Čudo u Poskokovoj Dragi“ Ante Tomića, u režiji i adaptaciji Marka Sabljakovića i izvedbi amaterskog Kazališta „Mika Živković“ iz Retkovaca u subotu je u Retkovcima počela 28. smotra kazališnog stvaralaštva u Vukovarsko-srijemskoj županiji na kojoj će do 21. veljače nastupiti 11 amaterskih skupina s ukupno 15 predstava.

Kazališnim izvedbama na Smotri će se predstaviti amaterska kazališta iz Vinkovaca, Županje, Belog Manastira, Jastrebarskog, Slavonskog Broda, Đurđevca, Nedelišća te Viteza i Gradnića u BiH i Šida (Srbija). O najboljoj predstavi i glumcima odlučit će  prosudbeno povjerenstvo u kojem se nalaze glumica i asistentica na Umjetničkoj akademiji u Osijeku Selena Andrić, glumac osječkog HNK Ivan Ćaćić te glumaci retkovačkog kazališta Zdravko Šinjori i Martina Ištaković.

Smotru je otvorenom proglasio pročelnik za kulturu Vukovarsko-srijemske županije Viktor Lukačević, a gledateljima i uzvanicima u retkovačkom Hrvatskom domu kulture obratio se i umjetnički ravnatelj Smotre Marko Sabljaković koji se u govoru prisjetio Marka Pranjića i Marina Lovrića, koji su umrli prošle godine, a svojim djelovanjem su ostavili veliki trag u retkovačkom kazalištu.

“Njihov entuzijazam i predan rad ostat će zapamćeni kao neizbrisiv trag u povijesti retkovačke kazališne tradicije“, rekao je Sabljaković.

U prigodi početka 28. smotre kazališnog stvaralaštva u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u Hrvatskom domu kulture otvorena je izložba fotografija „Kazališni vremeplov“ đakovačke fotografkinje Silvije Butković te izložba skulptura i reljefa vinkovačkog akademskog kipara Dejana Durakovića.

PRESS 032