Gradsko kazalište Joze Ivakića premijerno izvelo komediju “U babinom gnijezdu”

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, U Gradskom kazalištu Joze Ivakića u Vinkovcima u petak je premijerno izvedena predstava “U babinom gnijezdu” nastala prema motivima filma Dannya DeVitta “Duplex”, scenarista  Larrya Doylea.

Adaptaciju teksta i režiju potpisuje Cvetin Aničić, kao i kostimografiju predstave. Scenografija, dizajn plakata i programska knjižica uradak je Dubravka Matakovića dok u predstavi glume Petra Kraljev, Vladimir Andrić i Blanka Bart.

Glavni akteri predstave (Petra Kraljev i Vladimir Andrić) odluče preko agencije „doslužiti“ staricu (Blanka Bart). Ona se na prvi pogled čini nemoćno i krhko, no zapravo je prava “baba vatra” koja od cijele situacije traži zabavu i dobro društvo. Ironično je što na indirektan način, mladi bračni par očekuje brzu smrt starice, no ona tek u 100. godini shvati ljepotu života i želi sve isprobati.

Gledatelji su glumce na kraju predstave ispratili višestrukim pljeskom. Prva repriza je na programu u subotu, a karte su kako ističu u vinkovačkom kazalištu, već rasprodane.