Lotusmedia: Uz čaj o osobnom razvoju, idejama i napretku

VINKOVCI, U vinkovačkom hotelu Villa Lenije održana je 17. edukativna radionica s temom „Kako probuditi strast u poslu i životu“, koja je dio ciklusa druženja pod imenom „Use the time for tea!“ tvrtke Lotusmedia, a na kojoj su o svojim životnim iskustvima, uz čaj, govorili Lela Matušinski, Tomislav Sotinac i Dijana Spajić.

Lela Matušinski, majka dvoje djece, koja radi u ortopedskoj trgovini, fitness trenerica je koja izrađuje torte u slobodno vrijeme. Kako je istaknula, dolazi iz radničke obitelji koja ju je preusmjerila da završi za grafičkog tehničara zbog roditelja koji su imali tiskaru. Ona se u tome nikada nije vidjela, jer kako je kazala “to joj je sve bilo kutijasto” no ističe i dobra iskustva poput spašavanja i restauriranja knjiga u zapaljenoj crkvenoj knjižnici u Vinkovcima

Tomislav Sotinac, vlasnik tvrtke Exotic Panonia bavi se ekološkim uzgojem, te je prvi u svijetu koji ima eko certificirano brašno od tikve. Osim brašna od tikve, Sotinac pravi i brašno od bijelog luka, a ima i preko 1400 stabala oraha. Počeo je raditi u Bosi, a završio u Lidlu, gdje daje otkaz i pokrenuo proizvodnju oraha, a kasnije i tikve, paprike, luka. Radio je i u referadi Srednje poljoprivredne škole u Vinkovcima, gdje je naučio dosta o radu u staklenicima te o brizi za biljke.

Dijana Spajić je direktorica marketinga Iločkih podruma, završila je dva fakulteta i kako kaže tu ne namjerava stat, a njena strast za učenje nečeg novog je pokreće. Nakon što se zaposlila u Borovu, sa samo 26 godina i 8 mjeseci radnog staža postala je direktorica marketinga Iločkih podruma. Sigurnost u sebe je ono što posebno ističe kao prednost.

Iduća radionica održat će se 15. prosinca u vinkovačom caffe baru Marabu pod nazivom “Buđenje duhovnosti u poslovanju”. “Radionice “Use the time for tea!” namjenjen su osobnom rastu i razvoju uz primjenu NLP tehnika i alata kroz modeliranje uspješnih ljudi na određenu temu. Održavaju se jednom mjesečno.

Đuro Karalić

Foto: Lotusmedia