Krešić: I na Uskrs pridržavajte se donesenih mjera

Foto: Vukovarsko - srijemska županija

VUKOVAR, Htjeli to ili ne ove godine Uskrs će svima koji slave, ali i onima drugima, biti znatno drugačiji nego proteklih godina. S obzirom da se na Uskrs tradicionalno posjećuju članovi obitelji, prijatelji i susjedi nacionalni Stožer Civilne zaštite ukazao je kako upravo na Uskrs strahuju od pojačanog dolaska građana iz drugih država koji tih dana dolaze u Hrvatsku.

Radi toga su iz stožera pozvali „strance“ da ove godine ne dolaze u Hrvatsku na Uskrs. Na temu držanja preporuka koje su donesene ukazala je i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko – srijemske županije Kata Krešić ukazujući kako je Uskrs najveći kršćanski blagdan i uvijek nešto posebno za vjernike kada se susreću i slave obitelji, prijatelji, susjedi…

„Ove godine tih posjeta, susreta, druženja i čestitanja ne može biti radi sigurnosti ljudi i svih oko njih. Posebno nisu poželjni susreti sa starijim osobama i kroničnim bolesnicima. Moramo se svi zajedno, koliko god to bilo teško, suzdržati od toga ove godine. Na taj način poklonit im ćemo im zdravlje“, rekla je Krešić.

Govoreći na ovu temu poručila je građanima da toga dana ostanu u svojim kućama i da Uskrs proslave u krugu obitelji te i na taj način iskažu svoju ljubav prema svakom čovjeku.

„Moguće je kupiti sve što treba i ništa ne nedostaje. Kada se radi o tradicionalnim odlascima u crkvu ove godine se mise mogu pratiti preko televizije ili društvenih mreža. Uskrs prijateljima, susjedima i drugima čestitajte preko telefona. Tako je ove godine i svi se tome, radi višeg cilja i zdravlja svih nas, moramo prilagoditi“, istaknula je Krešić.