Dodijeljeni ključevi 21 stana u novoizgrađenoj višestambenoj zgradi u Vukovaru

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Simboličnom predajom ključeva danas je useljena novoizgrađena višestambena zgrada u ulici Ive Tijardovića koja se nalazi neposredno kod vojarne. Kako je rečeno na svečanosti zgrada je izgrađena u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja i ukupne vrijednosti preko 1,2 milijuna eura. Program je financiran donatorskim sredstvima iz Fonda Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja Razvojne banke Vijeća Europe u visini od 68% te uz nacionalno sufinanciranje u visini od 32% ukupne vrijednosti projekta.

„Specijalno je dobar osjećaj danas biti ovdje i vidjeti te sretne ljude koji su ušli u svoje domove. U posljednjih godinu dana zbrinuli smo oko 200 obitelji. Prije nekoliko mjeseci dodijelili smo desetak stanova u Vukovaru, a uredno dodjeljujemo i kadrovske stanove na ovome području. Na ovaj način potičemo demografiju i dovodimo život u ovo mjesto“, rekao je ravnatelj Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek.

Dodao je kako je ovo sedmi realizirani projekt u okviru ovoga programa koji je ukupno vrijedan 23,2 milijuna eura ali i da kreću s novim velikim programom suzbijanja energetskog siromaštva u okviru kojega će energetski biti obnovljeno 370 zgrada.