Provalio u poljoprivrednu ljekarnu, policija ga zatekla u unutrašnjosti ljekarne

Foto: Pixabay

VINKOVCI, Prema navodima iz izvješća PU u Boboti, 9. travnja, nakon zaprimljene dojave o provali u poljoprivrednu ljekarnu policijski službenici su u  unutrašnjosti ljekarne zatekli 39-godišnjaka iz Borova.

„Zatečeni provalnik se odupirao predaji policijskim službenicima te je pokušao pobjeći sa mjesta događaja kroz ulazna vrata ljekarne, na kojima je prethodno razbio staklo, trčeći prema ulici. Policijski službenici su provalnika odmah sustigli, savladali njegov otpor, uhitili ga te priveli u policijsku postaju na utvrđivanje svih okolnosti“, navodi policija.

Provedenim očevidom i kriminalističkim istraživanjem  se doznalo da je isti pokušao provaliti u poljoprivrednu ljekarnu zbog čega je uz kaznenu prijavu, u kojoj se osnovano sumnjiči za tešku krađu u pokušaju te oštećenje tuđe stvari, 10. travnja predan policijskom pritvorskom nadzorniku.

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske evidentirane su tri prometne nesreće, od kojih je jedna prometna nesreća sa teškim tjelesnim ozljedama oštećene osobe (Otok), jedna sa lakše tjelesno ozlijeđenom osobom (St. Mikanovci) te jedna sa materijalnom štetom kao posljedica kršenja prometnih propisa (Županja).

Prometna nesreća u Otoku dogodila se 9. travnja u ranim večernjim satima. Otočanin, 47-godišnjak, je upravljao osobnim automobilom marke vinkovačkih registarskih oznaka, te u namjeri promjene smjera kretanja nije propustio 38-godišnjaka iz Otoka koji je upravljao motociklom uslijed čega je došlo do prometne nesreće. Motociklist je prevezen u Opću županijsku bolnicu Vinkovci gdje mu je ukazana liječnička pomoć i gdje su mu ozljede okvalificirane kao teške. U osobnom vozilu sa 47. godišnjakom je bio i 38. godišnji građanin Otoka, koji nije imao nikakve vidne ozljede. Policija protiv 47-godišnjeg Otočanina podnosi kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće.