Održana akcija čišćenja Dunava

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, U organizaciji Kluba podvodnih aktivnosti „Vukovar“ i ove godine su članovi Kluba, zajedno s roniocima diljem Hrvatske i iz BiH, organizirali 12. akciju čišćenja dijela korita rijeke Dunav. Cilj akcije pod nazivom „VUKOVAR 2022“ je zaštita okoliša i održavanje čistoće rijeke Dunav kao i poticanje i jačanje ekološke svijesti javnosti te zaštita raznih biljnih i životinjskih vrsta koji u njoj obitavaju.

Akcija se provodila ronjenjem na potezu od restorana “Mornar” do Dunavske ulice, u dužini od jednog kilometra, a na njoj su sudjelovala 22 ronioca. Oni su i ovom prilikom iz Dunava izvukli najrazličitiji otpad koji neodgovorni građani “odlažu” u rijeku pa je tako tu bilo guma, ali i štednjak, dio hladnjaka…

“Razlog za pokretanje ove akcije od strane našeg kluba je nebriga, odnosno. loša svijest građana za očuvanje prirodnih ljepota naših rijeka jer mnogi od nas neodgovorno odbacuju plastične predmete i drugi nerazgradiv otpad u ovu prekrasnu rijeku” rekao je predsjednik Kluba podvodnih aktivnosti „Vukovar“ Mario Kamenjaš.