ŽNK Graničar pobjednik Coca – Cola Cupa 2022. Plazma Sportskih igara mladih u Splitu

Foto: Plazma Sportske igre mladih

SPLIT, U protekla tri dana, Split je bio središte amaterskog malog nogometa Hrvatske u sklopu državne završnice Coca-Cola Cup 2022. Plazma Sportskih igara mladih. Igralište FESB-a u Splitu okupilo je u petak najbolje nogometašice i nogometaše 3 napeta finala: za dječake 2004. godište i mlađi, za djevojke 2006. godište i mlađe te dječake 2006. godište i mlađi.

U kategoriji 2006. ekipa ŽNK iz Županje je ove godine osvojila zlato i to nakon što su u prošlogodišnjem finalu osvojile srebro.  Doprvakinje za 2022. su ekipa Blue Warriors iz Zagreba dok su Međimurske Lepe puce iz Čakovca ove godine brončane. Najbolji strijelac turnira u ovoj kategoriji bila je Ema Jantol (Blue Warriors) sa postignutih 6 golova, najbolja igračica bila je Lorena Tomašić (Blue Warriors) dok je Klara Kobaš (NŽNK Graničar) proglašena za najbolju vratarku.  

Coca – Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Više od 140 kvalifikacijskih  turnira u gradovima i općinama diljem Hrvatske razigravali su se od veljače do lipnja. Ove godine pokrenuta je i edukativna kampanja Zero Waste – Budi dio igre-  Čuvajmo naš planet kojoj je cilj bio edukacija o važnosti zaštite okoliša.

U ovoj sezoni Plazma Sportske igre mladih nastavile su i veliku kampanju promocije ženskog nogometa u suradnji s Uefa Foundation for children na čelu s Aleksanderom Čeferinom, predsjednikom UEFA i ambasadorom Igara.

Najbolji mladi amaterski sportaši se od 25. srpnja do 13. kolovoza bore se za titule državnih prvaka u svojim sportskim disciplinama. Djeca iz cijele Hrvatske imaju mogućnost druženja s vršnjacima, natjecanja u sportskim disciplinama i uživanja  na moru.