Goran Popović kod Mohova pronašao i četvrti zub mamuta

Foto: Goran Popović

MOHOVO, Danas je Goran Popović iz Mohova, u okolini sela, nedaleko od ribnjaka, pronašao još jedan zub mamuta. Ovo je četvrti mamutski zub koji je Popović pronašao u okolici Mohova od 2012. godine pa do danas. I o ovome nalazu Popović je izvijestio Muzej Grada Iloka.

„Zub mamuta, ništa novo! Ispunjen srećom, emocijama, a najviše optimizmom i željom za promjenama. Opet sam dobio onaj instinkt i prošetao našim lijepim zaseokom, i što onda, četvrti put zub mamuta! Odjednom se odronio novi dio brda i zub je samo izronio. Sada sam potpuno uvjeren da ovo više nije slučajnost. Ovim putem pozivam sve da nam se priključe i pomognu, ja vjerujem da je ovo zalog za budućnost, samo je potrebna podrška, sada velika podrška”, napisao je na svome Facebook profile Popović.

Radi više nalaza zuba mamuta ali i raznih kostiju mamuta, nosoroga, hijena, divljeg konja i bizona Mohovo je već prozvano Dolinom mamuta. Popović kaže kako im je cilj da se konačno krene s provedbom istraživanja ovoga predgrađa Grada Iloka ali i razmisli da se počne i s realizacijom projekta izgradnje edukativno zabavnog parka. O ranijim nalazima bili su izvješteni ne samo muzeji nego i ministarstvo kulture ali i Grad Ilok i Vukovarsko – srijemska županija. Za sada ostaje sve na deklarativnoj podršci dok nekakva sustavna istraživanja i drugi planovi za sada izostaju.