Prevara preko Facebooka, zračnom puškom u Vinkovcima ustrijeljen belgijski ovčar

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Iz PU vukovarsko – srijemske izvijestili kako je u subotu, 20. svibnja 38-godišnjakinja iz Vinkovaca prijavila policiji kako je prevarena prilikom prodaje putem platforme Marketplace na društvenoj mreži Facebook.

„Na oglas oštećene o prodaji odjevnog predmeta na navedenoj platformi javio se „zainteresirani kupac“ koji joj je ponudio plaćanje preko kurirske tvrtke. Na dostavljenu lažnu poveznicu kurirske tvrtke, unijela je podatke o svojoj bankovnoj kartici te, misleći da autorizira prijenos novca na svoj bankovni račun, unosom PIN-a zapravo odobrila isplatu sa svog računa nepoznatom počinitelju u iznosu od 370 eura. Policija provodi kriminalističko istraživanje, a protiv počinitelja će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Prijevara“, navode iz policije.

U subotu, 20. svibnja na graničnom prijelazu Bajakovo ulaznoj graničnoj kontroli pristupio je muškarac koji je policijskom službeniku predočio osobnu iskaznicu Republike Hrvatske. Zbog sumnje kako se radi o krivotvorini, policijski službenici obavili su dodatnu provjeru osobne iskaznice kojom je njihova sumnja potvrđena, a daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako se radi o 22-godišnjem državljaninu Kosova. Nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava za kazneno djelo Krivotvorenje isprave, a zbog neispunjavanja uvjeta za ulazak propisanih Zakonikom o schengenskim granicama odbijen mu je ulazak u Republiku Hrvatsku.

U petak, 19. svibnja, 42-godišnjak iz Vinkovaca prijavio je policiji kako je nepoznati počinitelj 16. svibnja zračnom puškom ustrijelio njegovog psa pasmine belgijski ovčar starog tri mjeseca, koji se nalazio u boksu u dvorištu obiteljske kuće. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje, a protiv počinitelja će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Ubijanje ili mučenje životinja.

Tijekom noći 18./19. svibnja u Vukovaru, Težačka međa, nepoznati počinitelj je odsjekao i otuđio oko 280 metara električnog kabla raznih dimenzija koji se nalazio uz željezničku prugu Vukovar-Vinkovci. Šteta počinjena poduzeću za proizvodnju i održavanje komunikacijskih uređaja procijenjena je na iznos od nekoliko tisuća eura. Protiv počinitelja će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava za kazneno djelo Krađa.