Tijekom vikenda policija zabilježila sedam prometnih nesreća

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, Tijekom vikenda, od 19. do 21. svibnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno sedam prometnih nesreća, od čega je četiri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Ilok, Vukovar-2, auto-cesta Zagreb-Lipovac) te tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

U petak, 19. svibnja, oko 11,25 sati, 87-godišnjak iz Vukovara upravljao je osobnim vozilom vukovarskih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom Ulice A. Starčevića u Vukovaru. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Domovinskog rata i Vijenca kneza Branimira, pri skretanju ulijevo na kolnik Ulice Domovinskog rata, vozilom je udario u stražnji dio bicikla kojim je, krećući se kolnikom, upravljala 70-godišnjakinja iz Vukovara. Uslijed pada i udara o tlo, 70-godišnjakinja je teže ozlijeđena.

U subotu, 20. svibnja, oko 11,45 sati, u Ivankovu, 25-godišnjak iz Otoka, upravljao je osobnim vozilom vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se Ulicom Bošnjaci. Dolaskom do raskrižja s Bedemovom ulicom, vozilom je udario u stražnji dio zaustavljenog osobnog vozila vinkovačkih registracijskih oznaka, koji je u tom trenutku propuštao druga vozila u raskrižju, a kojim je upravljao 56-godišnjak iz Ivankova. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđene tri putnice u vozilu 25-godišnjaka.

Istog dana oko 15,00 sati, pri uključivanju u promet osobnim vozilom županjskih registracijskih oznaka s površine za parkiranje na kolnik Ulice Hrvatskih žrtava u Vinkovcima, 41-godišnjakinja iz Nuštra nije propusila vozila koje se kreću kolnikom te je na njeno vozilo naletio moped. Uslijed udara i pada na tlo, 39-godišnji vozač mopeda lakše je ozlijeđen.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli osam vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija u iznosu od 1,9 g/kg zabilježena je kod 62-godišnjeg vozača bicikla, zatečenog u nedjelju, 21. svibnja, oko 00,25 sati u Ulici Domovinskog rata u Vukovaru.

Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, dva vozača su smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 25 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila.