Koja je svrha mjesnih odbora koji se ne sastaju – pita se vinkovački vjećnik Marinko Lukenda (HSU)

VINKOVCI, Potpredsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) i vijećnik u Gradskom vijeću Vinkovaca Marinko Lukenda uputio je otvoreno pismo vinkovačkom gradonačelniku Mladenu Karliću u kojem mu se žali na nefunkcioniranje 6. mjesnog odbora Vinkovačko Novo Selo.

“U svibnju prošle godine izabrali smo, uostalom kao i u preostalih jedanaest mjesnih odbora, članove Vijeća mjesnog odbora za mandatno razdoblje 2015.-2019.godine. Ovo vijeće sastalo se samo jednom da bi se konstituiralo te se više ne sastaje. Doduše, tako je bilo i tijekom dosadašnjih mandatnih razdoblja, na što smo Vas upozoravali, ali niste reagirali”, navodi Marinko Lukenda.

Gradonačelnika Karlića, Lukenda podsjeća da građanke i građani Vinkovaca izdvajaju “više stotina tisuća kuna” da bi se održali izbori za Vijeća mjesnih odbora koji, kako navodi, ne funkcioniraju.

“Koja je svrha postojanja Vijeća mjesnih odobora i samih mjesnih odbora, koja se ne sastaju, ne predlažu i ne planiraju””, pita se Marinko Lukenda u otvorenom pismu gradonačelniku Vinkovaca Mladenu Karliću.

ĐURO KARALIĆ