Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u posjeti Tuzli

TUZLA, Na poziv Gradskog odbora HDZ-a BiH Tuzla, taj bosansko-hercegovački grad posjetio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i tom prigodom se susreo s predstavnicima političkih, kulturnih, vjerskih i društvenih organizacija Tuzle.

 

“Suradnju sa Tuzlom gradimo, održavamo i njegujemo u skladu s mogućnostima i potrebama. Naravno, ta suradnja ovisi o nama samima. Ukoliko pronađemo interes i dovoljno energije i razuma da krenemo u te zajedničke priče onda ćemo to i ostvariti. Ukoliko ne bude bilo inicijative, volje i interesa da se učini nešto dobro i konkretno za lokalnu zajednicu onda od toga nema ništa”, poručio je Penava.

Predsjednik GO HDZ BiH Tuzla Ivica Kovačević izrazio je zanimanje za uključivanje u sve aktivnosti koje će značiti boljitak.

„Moramo razgovarati i graditi kvalitetne odnose sa sredinama koje su u EU, a tako su blizu. Potencijal i iskustvo koje druge lokalne zajednice imaju je značajno za pripremu kvalitetnih projekata iz različitih područja. I danas smo čuli da u Vukovaru, ali i ostalim sredinama Vukovarsko-srijemske županije imamo prijatelje i potporu što je jako važno”, istaknuo je Kovačević.

Gradonačelnik Penava i izaslanstvo HDZ BiH su položili vijenac na Kapiji, mjestu stradanja tuzlanske mladosti 1995. godine kao i kod spomen obilježja poginulim braniteljima HVO iz Gornje Obodnice. Također se susreo i s mještanima toga mjesta koji već šest godina u znak sjećanja na stradale Vukovarce pješače od Tuzle do Vukovara.

Vukovarsko izaslanstvo posjetilo je i generalnog konzula Republike Hrvatske u Tuzli Ivana Bandića i gvardijana Franjevačkog samostana Svetih Petra i Pavla, fra Maria Divkovića te nazočilo koncertu klasične glazbe „Petrovska simfonija”.

ĐURO KARALIĆ