Kreće sanacija odlagališta otpada “Šljivici” u Lovasu

LOVAS, U Lovasu su u četvrtak potpisani ugovori za sanaciju odlagališta otpada “Šljivici” u Općini Lovas. Ugovori su potpisali predstavnici GT- TRADE d.o.o. Split za izvođenje radova, Exstructa d.o.o. Zagreb za pružanje usluga tehničke pomoći i promidžbe i Videković d.o.o. Vinkovci za pružanje usluga građevinskog nadzora.

“Riječ je o projektu koji sufinanciraju Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost projekta procjenjena je na 7,7 milijuna kuna od čega će 85 posto biti financirano iz strukturnih i Kohezijskog fonda EU, a ostatak troškova od 15 posto financirat će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost”, pojasnila je načelnica općine Lovas Tanja Cirba.

Odlagalište otpada “Šljivici” je neaktivno neuređeno odlagalište neopasnog otpada (komunalni i građevinski otpad) naselja Lovas. Odlaganje komunalnog i ostalog neopasnog otpada na odlagalištu “Šljivici” započelo je prije 30 godina te je prestalo prije 10 godina te se procjenjuje da je na odlagalištu odloženo oko 26.000 m3 otpada, uglavnom komunalnog i građevinskog.

ĐURO KARALIĆ