Flixbus od idućeg tjedna povezuje Osijek i Vinkovce s Njemačkom

VINKOVCI, Njemačka autobusna tvrtka Flixbus od idućeg tjedna počinje s uvođenjem izravnih putničkih linija iz Osijeka za Munchen i Stuttgart i Vinkovaca za Frankfurt, najavljeno je iz toga prijevoznika uz najavu kako nakon ljeta slijede nove linije prema Austriji, Njemačkoj i Mađarskoj.

Po riječima direktora razvoja poslovanja za srednju i istočnu europu Deana Čebohina, u planu je i povezivanje Hrvatske Flixbusovim autobusima i s drugim europskim državama, među ostalim Italijom i Švicarskom, kao i širenje mreže putničkih linija unutar Hrvatske.

Riječ je o tvrtki koja je u tri godine postojanja prevezla više 35 milijuna putnika i to na temelju načela poput onog avionskog prometa.Tako preko njegove prijevozničke mreže unificiranih autobusa različitih partnera putnik može presjedati kako bi stigao na odredište. Primjerice, putnik iz Vinkovaca tako slobodno može kupiti kartu do Pariza ili Londona i uz dva do tri presjedanja stići na svoj cilj.

Iz Flixbusa najavljuju da će već ove godine biti umreženo 40-ak hrvatskih gradova s izravnim vezama prema 30-ak europskih odredišta, a s presjedanjima će svim putnicima iz Hrvatske biti dostupno 800 odredišta diljem Europe.

Po pisanju hrvatskih medija, cijene karata će u domaćem prijevozu biti od 5 eura, a u međunarodnom od 9 eura. Cijene će ovisiti o danu i popunjenosti autobusa, pa se tako, primjerice, od Vinkovaca do Londona može stići za 50 eura. Na mrežnoj stranici toga prijevoznika vidljivo je primjerice da je cijena vožnje od Vinkovaca do Frankfurta, na dan 18. srpnja, iznosi 369 kuna.

ĐURO KARALIĆ