Babina Greda: Održana početna konferencija projekta “Mogućnosti pametnog sela”

Foto: OŠ Mijata Stojanovića

U Babinoj Gredi održana je početna konferencija projekta „Mogućnosti pametnog sela“, financiranog sredstvima Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora, koji predstavlja doprinose Islanda, Lihtenštajna i Norveške, u okviru Poziva „Unaprjeđenje vještina i kompetencija učitelja i drugih odgojno-obrazovnih radnika u osnovnoškolskom sustavu odgoja i obrazovanja“.

Predstavljajući projekt, njegova voditeljica Anja Čović Bilbija kazala je kako će provedba trajati godinu dana, a ukupna vrijednost bespovratnih sredstava osiguranih za projekt je 115.950,32 EUR (875.830,76 HRK).

“Kroz projekt “Mogućnosti pametnog sela, pružit će se podrška učiteljima i drugim odgojno-obrazovnim djelatnicima Osnovne škole “Mijat Stojanović” iz Babine Grede sa ciljem poticanja razvoja, usavršavanja vještina i kompetencija poučavanja u STEM području te aktivnom građanstvu. Jačanjem stručnih kapaciteta djelatnika popularizat će se STEM usmjeren na djecu, mlade i opću populaciju te potaknuti mlade na aktivno građanstvo i razmišljanje o održivom razvoju”, navela je Anja Čović Bilbija.

Nositelj projekta je Osnovna škola „Mijat Stojanović“ iz Babine Grede, a u projektu kao projektni partner sudjeluje osnovna škola Brundalen iz Trondheima, Kraljevina Norevška. Projektne aktivnosti uključuju edukacije iz područja STEM-a i aktivnog građanstva za učitelje i stručne suradnike, studijske posjete u Hrvatskoj i inozemstvu (posjet partnerskoj instituciji), edukativne webinare u organizaciji škole Brundalen te nabavu opreme za školu.