Kod Otočana pronađene dvije digitalne vage i 1,8 kilograma marihuane

Foto: Pixabay

VINKOVCI, Vukovarsko-srijemska policija izvjestila je kako su temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru policijski službenici obavili pretragu doma i drugih prostorija 22-godišnjaka u Otoku te pronašli dvije digitalne vage i oko 1,8 kilograma marihuane.

Protiv 22-godišnjak slijedi kaznena prijava za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Na ulazu u Republiku Hrvatsku na MCGP Bajakovo kontroliran je osobni automobil marke „Renault“, zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnjak iz Zadra. Pregledom unutrašnjosti priključnog vozila pronađeno je 18.000 kutija cigareta. Protiv 25-godišnjaka slijedi kaznena prijava za kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora.

Između 22. i 24. listopada nepoznati počinitelj provalio je u skladište trgovačkog obrta u Županji, u Vukovarskoj ulici te otuđio veću količinu žitarica. Vlasnik, 65-godišnjak iz Županje, oštećen je iznos od više tisuća kuna.

Nakon provale u trgovinu mješovitom robom u Pačetinu, u Pandurovićevoj ulici, nepoznati počinitelj potom je iz unutrašnjosti trgovine otuđio cigarete u vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Provala se dogodila u noći 23./24. listopada.

Unazad nekoliko tjedana u šumskom predjelu „Zapadna kusara“ u blizini Županje, nepoznati počinitelj ili više njih posjekao je osam stabala hrasta i jasena. Vlasnik, Hrvatske šume, oštećene su za iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna, navodi policija.

Đuro Karalić

Foto: Pixabay/Jasper