Požar na radnom stroju za baliranje slame uzrokovao veliku materijalnu štetu

Foto: Pixabay

VINKOVCI, PU Vukovarsko – srijemske izvijestila je kako je u srijedu, 1. srpnja, oko 12 sati na poljskom predjelu „Dojčina“ u Negoslavcima izbio požar na radnom stroju za baliranje slame kojim je upravljao 57-godišnjak iz Negoslavaca, nakon čega se požar proširio na strnište. Pripadnici JVP Vukovar su lokalizirali i ugasili požar. Izvršenim očevidom utvrđeno je kako je požar izazvan kvarom na električnoj instalaciji radnog stroja, a uzrok požara je električna energija pretvorena u toplinu prilikom kratkog spoja na električnom vodiču. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Po izjavi vlasnika radnog stroja materijalna šteta iznosi nekoliko stotina tisuća kuna. O činjenicama utvrđenim očevidom slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.

Tijekom protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske evidentirane su tri prometne nesreće, od kojih jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (Prkovci) te dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Bogdanovci, Ivankovo).

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske, policijski službenici nisu utvrdili kršenja mjere samoizolacije.