Grad Vukovar ponovno vlasnik zemljišta na kojem su plivalište, teniski tereni i sportska dvorana

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Tijekom posjete Vukovaru ministar državne imovine u Vladi RH Goran Marić uručio je vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi Ugovor o darovanju nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske Gradu Vukovaru. Kako je rečeno tom prilikom riječ je o zemljištu vrijednom 99,3 milijuna kuna i na njemu se nalaze plivalište Vukovar, Sportska dvorana i sportsko igralište.

„Ugovor o darovanju rezultat je odluke Vlade RH iz veljače ove godine. Ovo nije samo čin darivanja nego i čin odgovornosti hrvatske Vlade prema Vukovaru, ali i poruka odnosa i stajališta Vlade prema Vukovaru. Ovo je najvrjedniji projekt koji je Republika Hrvatska darivala nekoj lokalnoj samoupravi“, rekao je tom prilikom Marić.

Najavio je i uspostavljanje sustava usmjerenog upravo na rješavanje imovinsko pravnih odnosa pojašnjavajući kako se za mnoge nekretnine ne zna se jesu li u vlasništvu države ili lokalne samouprave.

„Ovim činom na formalan, ali i simboličan način, vraćamo Vukovaru ono što je njegovo i Vukovarcima ono što je bilo njihovo sve ovo vrijeme. Nakon 26 bit će riješeni problemi koji proizlaze iz neriješenih imovinsko-pravnih odnosa i konačno stvari postavljamo na svoje mjesto“, rekao je Penava.