Nastupna posjeta generalnog konzula Republike Srbije

Foto: www.hrv.hr

VUKOVAR, Župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić u nastupni posjet primio je generalnog konzula Republike Srbije u Vukovaru Milana Šapića.

„Dužnost sam preuzeo prije dva i pol mjeseca. Kako su u Hrvatskoj bili lokalni izbori, pričekali smo na ovaj susret kako bi se i službeno upoznali, iako smo se i ranije viđali. Razgovarali smo o regionalnoj suradnji. Dobio sam prijateljsko obećanje od župana Galića da ćemo dobiti razumijevanje za sve projekte koji će se odnositi na ovu regiju i njezino daljnje jačanje kako na gospodarskom tako i na političkom, kulturnom, turističkom te sportskom planu“, rekao je Šapić.

U izjavi novinarima nakon sastanka Galić je rekao kako je i dosadašnja suradnja županije Vukovarsko – srijemske sa susjednim okruzima u Republici Srbiji bila na dobroj i kvalitetnoj razini ali i da uvijek postoji prostora za napredak.

„Orijentirani smo na jačanje prometne povezanosti i infrastrukture, kako cestovne, tako i željezničke na dionici pruge Zagreb – Beograd. Dakako, tu je i rijeka Dunav koja cijelu regiju spaja s kontinentalnom Europom, sve do Crnoga mora pa su mogućnosti za protok kapitala i roba uistinu velike. Regionalna suradnja biti će još i bolja ukoliko Srbija nastavi svoj put prema EU jer će se tada otvoriti dodatne mogućnosti za daljnji razvoj te realizaciju zajedničkih projekta“, rekao je Galić.