Kaznena prijava protiv bivšeg tehničkog direktora vukovarskog Komunalca, podmirio osobni dug na način da je omogućio odvoz kamena tvrtke iz Jelisavca

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VUKOVAR, Mediji su danas prenijeli informaciju od Hine kako je protiv bivšeg direktora vukovarske komunalne tvrtke Komunalac Marka Mlakića (33) podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjene kaznenog djela Teška krađa. Policija je o ovome slučaju izvijestila je petak, 18. veljače, kada su u policijskom priopćenju naveli kako je temeljem prijave i odštetnog zahtjeva tvrtke iz Jelisavca o otuđenju više stotina kubnih metara kamena, deponiranog u Ulici 204. Vukovarske brigade u Vukovaru za potrebe obnove željezničke pruge, policija provela kriminalističko istraživanje nad nekoliko osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa.

U priopćenju su tada naveli kako je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je 33-godišnjak iz Vukovara, kao odgovorna osoba trgovačkog društva za komunalno gospodarstvo, u siječnju 2023. godine naložio djelatnicima tog društva prijevoz jednog dijela kamena na odlagalište otpada u Vukovaru, dok je preostali dio kamena, radi podmirenja osobnog dugovanja, dao na raspolaganje 42-godišnjaku, vlasniku vinkovačke tvrtke, koji je potom početkom veljače 2023. godine organizirao utovar i prijevoz kamena u Vinkovce. Protiv osumnjičenog je nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa i Prijevara. Protiv osumnjičenog nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena je kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teška krađa i prijevara.

Podsjećamo kako je Marko Mlakić do kraja siječnja obnašao dužnost tehničkog direktora vukovarskog Komunalca kada je zajedno s direktorom i zamjenikom direktora tvrtke napustio čelo Komunalca. Kako se cijela operacija događala tijekom mjeseca siječnja ispada kako se sve događalo u vrijeme kada se znalo da on odlazi s mjesta tehničkog direktora i to svega nekoliko dana prije napuštanja ove tvrtke.