Kandidaturu Damira Madune za vukovarskog gradonačelnika podržao i bivši predsjednik Ivo Josipović

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U Vukovaru je danas boravio bivši predsjednik Republike Ivo Josipović koji je u grad na Dunavu pristigao kako bi pružio potporu SDP-ovom kandidatu za gradonačelnika Grada Vukovara, nezavisnom Damiru Maduni i kandidatkinji za zamjenicu gradonačelnika, SDP-ovki Biljani Gaća.

“Za Vukovar me vežu lijepe uspomene iz vremena moga predsjedničkog mandata jer je u ovom napaćenom gradu počela ozbiljna politika pomirenja za koju sam se toliko zalagao. Ovdje se pokazalo da Vukovar može biti grad svih ljudi i da svi mogu živjeti zajedno”, kazao je Josipović koji se s vukovarskim SDP-ovcima družio u središtu grada gdje se nalazio i štand na kojem je Damir Maduna prikupljao potpise građana za gradonačelničku kandidaturu. U druženju im se pridružio i kandidat SDP-a za vukovarsko-srijemskog župana, Davor Ćavar.

“Kroz predkampanju uspjeli smo predstaviti dio našeg programa, dio programa ćemo predstaviti u nadolazeće vrijeme , a na kućne adrese Vukovaraca odaslani su i letci s bitnim značajkama našeg programa. Očekujemo da će građani prepoznati naš program kao dobar i neophodan da se provede ukoliko želimo da Vukovar postane civiliziran grad u kojem će građani biti zadovoljni, a investitori dolaziti”, izjavio je kandidat za vukovarskog gradonačelnika Damir Maduna.

Izaslanstvo vukovarskog SDP-a zajedno s bivšim predsjednikom Republike Ivom Josipovićem položilo je vijence i zapalilo svijeće na mjestu masovne grobnice na Ovčari te podno spomenika na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.