Trener mlađih kategorija NK Croatia iz Bogdanovaca dobio otkaz radi nedoličnog ponašanja

Foto: Pixabay

VUKOVAR, Mediji su danas prenijeli postupanje od prije nekoliko dana trenera mlađih kategorija NK Croatia iz Bogdanovaca Josipa Lovrića kako u poluvremenu utakmice vrijeđa svoje igrače te im prijeti batinama. Video od 2,14 minuta započinje trenerovim ulaskom u svlačionicu dok mu igrači sjede poslije čega on skida jaknu i onda počinje da vrijeđa igrače. U trenutku kada kaže „Koliko sam zadovoljan igrom“ trener papire koje je držao u rukama baca u zid, a u izljevu bijesa prevrće stol sa svim stvarima koji se nalazi u svlačionici.

„Koga vi predstavljate? J… ću vam mater svima. Vi ćete mene brukati pametnjakovići. Šta pametuješ koju p… m….Vi ste igrači, vi ste p…“, dio je trenerovih uvreda.

Svojim igračima je rekao da se ponašaju kao hrpa g… i da ne znaju iskoristiti svoj potencijal ali nije stao niti na tome nego im je prijetio šamaranjem. Na kraju im je poručio da do kraja utakmice hoće još četiri gola i da će mu igrači dobiti batine ako ne bude tako.

Ubrzo se oglasio i dopredsjednik kluba Željko Ergović koji je rekao kako je Lovrić, odmah nakon što su u klubu saznali što se dogodilo, dobio otkaz, da se ispričava igračima kao i da će razgovarati s njima. Pojavila se informacija i da je Lovrić predsjednik vukovarskog HDZ-a što su iz ove stranke danas demantirali.

„U objavama portala, navodi se kako je trener juniorske ekipe iz Bogdanovaca predsjednik HDZ-ovog ogranka u Vukovaru. Ovim putem želimo istaknuti kako navedena informacija nije istinita. Strogo osuđujemo ovaj kao i svaki drugi oblik nepoželjnog ponašanja i uznemiravanja, verbalnog ili fizičkog nasilja, a osobito neprimjerenog ponašanja prema mladima. Navedeno ponašanje nije u skladu s demokratskim standardima te će stranačka tijela sukladno čl. 18 Statuta i Etičkom kodeksu donijeti odgovarajuće odluke zbog ovog izoliranog, neprihvatljivog i neprimjerenog ponašanja člana ogranka”, stoji u priopćenju HDZ-a grada Vukovara.