Javni radovi trajat će šest mjeseci, nezaposlenost smanjena za 20 posto

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i predstojnica vukovarskog područnog ureda HZZ-a Jasna Kolar potpisali su ugovore za obavljanje javnih radova u Vukovaru. Temeljem potpisanoga Ugovora zaposleno je 50 osoba sa područja grada Vukovara koje će raditi u sklopu Programa „Uređenje, revitalizacija i privođenje namjeni javnih površina grada Vukovara“.

„Ovo j velika podrška Vukovaru kao i osobama koje su zaposlene u javnim radovima. Za razliku od prošlih godina javni radovi trajat će šest mjeseci i odvijati će se do 15. studenoga“, rekao je Penava.

Ugovor je vrijedan gotovo 800 tisuća kuna. Kolar je pojasnila kako se radi o jednoj od aktivnih mjera HZZ-a koja je pomoć osobama koje su dugotrajno nezaposlene. Prema podacima Kolar u Vukovaru je evidentirano 2.068 nezaposlenih osoba dok je na evidenciji Područnog ureda Vukovar njih 4.125.

„U odnosu na travanj prošle godine bilježimo smanjenje stope nezaposlenih od 20-ak posto. Jedan od razloga tome je i što je započelo sezonsko zapošljavanje“, rekla je Kolar dodajući kako je samo tijekom prošle godine zaposleno oko tisuću sezonaca iz Vukovara.

IVAN MATIĆ