Javni poziv vukovarskim poljoprivrednicima za dodjelu potpora

Foto: Đuro Karalić

VUKOVAR, U srijedu 5. lipnja biti će objavljen Javni poziv upućen vukovarskim poljoprivrednicima za dodjelu potpora poljoprivrednicima s područja Grada u vidu sufinanciranja troškova povezanih s aktivnostima u primarnoj proizvodnji, kao i preradi poljoprivrednih proizvoda. Za ovu namjenu u gradskom proračunu osigurano je skoro 133 tisuće eura.

Grad Vukovar od 2015. godine dodjeljuje potpore vukovarskim poljoprivrednica i za tu namjenu je do sada isplaćeno više od 940 tisuća eura. Kako je najavljeno putem ovoga Javnog poziva poljoprivrednici će imati prilike sredstva osigurati kroz predloženih 13 mjera. Mjere koje će se sufinancirati odnose se na nabavu opreme i mehanizacije, nabavu i postavljanje plastenika, staklenika, sustava za navodnjavanje, osiguranje stoke i objekata za stoku, nabavu sadnica, edukaciju poljoprivrednika, analizu tla, pripremu projekata financiranje iz međunarodnih EU ili nacionalnih sredstava, marketinških aktivnosti i drugo. Ove godine novost je potpora za razvoj mljekarstva.

Maksimalni iznos sufinanciranja iznosi 6.600 eura dok je minimalni 130 eura. Postotak sufinanciranja po ovom programu iznosit će 50 do 70 %. Poziv će biti otvoren dok planirana sredstva ne budu utrošena.