I dalje je puno skrivenog naoružanja među građanima

Foto: PU vukovarsko - srijemska

VINKOVCI, U petak, 19. siječnja, policijski službenici Policijske postaje Vinkovci su temeljem ishođenog sudskog naloga, obavili pretragu doma i drugih prostorija 30-godišnjaka u Starim Mikanovcima. Pretragom su policijski službenici pronašli i oduzeli jednu poluautomatsku pušku i 10 komada streljiva. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, protiv 30-godišnjaka će policija podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu. 

Od 12. prosinca 2023. godine do 22. siječnja 2024. godine policijski službenici protueksplozijske zaštite Policijske uprave vukovarsko-srijemske postupali su u pet dojava o dragovoljnoj predaji minsko-eksplozivnih sredstava te u šest dojava o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava. Policijski službenici su s 11 lokacija na siguran način izuzeli ukupno sedam ručnih bombi, četiri puške, 450 grama baruta, jednu elektrodetonatorsku kapislu,  različite dijelove oružja i 609 komada streljiva raznovrsnih kalibara.

“Podsjećamo da akcija „Manje oružja, manje tragedija“ još uvijek traje i pozivamo građane, koji još uvijek u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji koja će ga na siguran način izuzeti”, poručuju iz MUP-a.