Tijekom vikenda 16 prometnih nesreća, u prometu i vozačica s 2,41 promila alkohola

Foto: PU Vukovarsko - srijemska

VINKOVCI, Tijekom vikenda, dogodilo se ukupno 16 prometnih nesreća, 13 sa materijalnom štetom (Vinkovci-3, Vukovar-5, Otok, Ilok-2, Cerna i Tovarnik) i 3 prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama.

U petak, 31. svibnja oko 23,00 sati u Lovasu, u ulici Josipa Bana Jelačića 19-godišnji vozač osobnog automobila nije se držao sredine obilježene prometne trake kojom prilikom slijeće u odvodni kanal. Vozač navedenog vozila i 16-godišnji putnik zadobili su lake tjelesne ozlijede. 

U subotu 01. lipnja oko 23,55 sati u Vinkovcima, u ulici Zalužje 23-godišnji  vozač osobnog automobila nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama ceste kojom prilikom dolazi do slijetanja osobnog automobila sa kolnika i udara u parkirani teretni automobil, te odbijanja i ponovnog udara u metalnu ogradu. Vozač navedenog vozila zadobio je lake tjelesne ozlijede. 

U nedjelju 02. lipnja oko 01,50 sati na županijskoj cesti ŽC 4172 između mjesta Mirkovci i mjesta Privlake, 35-godišnji vozač motocikla s koncentracijom od 1,15 g/kg alkohola u organizmu nije se držao sredine obilježene prometne trake kojom prilikom slijeće u odvodni kanal. Vozač motocikla zadobio je teške tjelesne ozlijede.  

Policijski službenici su zatekli 9 vozača pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija 2,41 g/kg zabilježena je kod 56-godišnje vozačice osobnog automobila u Vukovaru. Također u Županji od strane policijskih službenika zatečen je 35-godišnji vozač osobnog automobila gdje je preliminarnim testiranjem utvrđeno da je upravljao pod utjecajem droge. Osam (8) vozača smješteno je u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, od čega su četiri (4) vozača bili sudionici prometnih nesreća.