Kroz javne radove 93 osobe dobilo posao

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Kroz program Javnih radova 93 osobe s područja Grada Vukovara dobile su posao. Kako pojašnjavaju iz Područnog ureda Vukovar Zavoda za zapošljavanje, koji su ovim povodom sklopili Ugovor s Gradom Vukovarom,  u okviru programa Pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama zaposlene su 33 osobe dok ih je 60 dobilo posao kroz  program Uređenje, revitalizacija i privođenje namjeni javnih površina na području grada Vukovara.

Zaposlene osobe dobile su ugovor od 2. svibnja pa do 1. studenoga, a programi su financirani iz sredstava mjera politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

„S obadva programa se utječe na smanjenje nezaposlenosti i na smanjenja broja osoba primatelja socijalne skrbi. Osim toga, Javnim radom pomoći u kući starijim i nemoćnim osobama, zapošljavaju se većinom žene u nepovoljnom položaju na tržištu rada i to na poslovima skrbi o starima i nemoćnima u ugroženim kućanstvima. Na taj način dolazi do prevencije rane institucionalizacije starih osoba te do poboljšanja njihova života. Nadam da će sve zaposlene osobe kao i prošlih godina biti zadovoljne kroz ovaj način zapošljavanja“, rekla je predstojnica vukovarske podružnice HZZ Jasna Kolar.