Ivan Penava ostao bez vozačke dozvole na dva mjeseca

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Prema pisanju Večernjeg lista prije nekih mjesec i pol gradonačelnik Vukovara Ivan Penava je radi vožnje brže od dopuštenoga ostao na dva mjeseca bez vozačke dozvole. Potvrdio je to i sam Penava pojašnjavajući kako se sve dogodilo na području Požeško – slavonske županije kada je radi obveza kasnio na dogovoreni sastanak.

„Mislim kako je ograničenje bilo 50 km/h a da sam ja vozio 90 km/h. Nemam ja tu što puno reći jer zakoni moraju važiti za sve. Vozio sam brže, prekršio sam zakon i kažnjen sam. Sve uredno. Izrečena mi je novčana kazna i oduzeta vozačka dozvola na tri mjeseca ali i sam se žalio na tu odluku tako da sam na kraju bez vozačke dozvole ostao na dva mjeseca. Platio sam i novčanu kaznu“, rekao je Penava za Večernji list.

Vozačka dozvola ponovno će mu biti vraćena sredinom mjeseca kada će ponovno moći sjesti za upravljač vozila. Kazao je i kako su i policajci na terenu i sudac bili korektni i da nema nikakvih prigovora na postupanje.  

Govoreći o vremenu bez vozačke dozvole kaže je bio primoram usporiti tempo ali i da se snalazio kako je znao i umio. Prema njegovim riječima proteklo vrijeme je na ulicama Vukovara bio puno više obilazeći ih pješice, a u Zagrebu se kretao javnim prijevozom.