Ivan Penava najavio kako će se kandidirati za predsjednika Domovinskog pokreta

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava najavio je danas na konferenciji za novinare kako će poslije pristupanja Domovinskom pokretu objaviti i svoju kandidaturu za predsjednika Domovinskog pokreta.

“Idem u kandidaturu za predsjednika. Volio bih da bude više kandidata. Domovinski pokret se pokazao kroz vrijeme. Odjednom su prepoznati u medijima, čak i od vodećih dužnosnika, kao stranka koja je ostvarila veliki uspjeh na parlametarnim izborima. Bez daljnjega, Domovinski pokret ima potrebnu esenciju, strukturu, sve smo to promatrali i na kraju donijeli ovu odluku. Bilo bi suludo praviti se da je Domovinski pokret neokrznut svim događajima koji su prethodili ovom današnjem”, rekao je Penava.

Kazao je i kako mu je za odluku o pristupanju Domovinskom pokretu trebalo dosta vremena jer to nije samo njegova odluka te da se oko svega konsultirao i s ljudima oko njega koji su dio tima a koji već godinama ostvaruje dobre rezultate.

Govoreći o planovima ukoliko pobjedi na izborima za predsjednika Domovinskog pokreta rekao je kako su njihovi stavovi prepoznatljivi te da nema ljepšeg uvoda nego reći da su i zadnje izbore dobili kao ljudi, doslovno svojim imenom i prezimenom, svjedočenjem vrijednosti koje zastupaju. Napomenuo je i kako je on, kao i opcija kojoj pripada, jedan od rijetkih političara koji je vjerodostojan kao i da su u više navrata zbog svojih vrijednosti znali baciti rukavicu u lice i vladama i autoritetima jer drže da postoje vrijednosti koje su iznad njih.

Na upit o mogućoj suradnji s HDZ-om u budućnosti kazao je kako o HDZ-u ne želi govoriti ali i da je otvoren za suradnju prema svima koji će podržati programske osnove koje zastupa.

“Kada je riječ o koalicijama postoje neke pozicije koje dogovorite i očekujem da se u budućnosti toga i držimo. Sve političke opcije, osim onih koje nam se dijametralno kose sa svjetonazorom, a to je SDSS u ovakvom stanju u kakvom je. To ne isključuje druge stranke i pojedince i sa srpskim predznakom unutar Hrvatske koje naravno uvažavamo, ali s jasnim određenjem da je ovo hrvatska država i da je Domovinski rat prvo slovo”, rekao je Penava.

Najavio je kako ostaje i dalje u Vukovaru te da će nekako pronaći način da vodi i Domovinski pokret i Vukovar.

Prema neslužbenim informacijama izborna skupština Domovinskog pokreta bi trebala biti održana za oko tri tjedna u Petrinji u znak podrške građanima toga dijela Hrvatske koji je stradao u potresu krajem prošle godine. Na toj skupštini Ivan Penava bi trebao biti izabran za predsjednika stranke.