Indoeuropljani i Vučedol

VUKOVAR, “Indoeuropljani i Vučedol” naziv je znanstvene tribine koja je održana u Muzeju vučedolske kulture, a kojom se intenzivira znanstveno-edukativna djelatnost i otvara suradnja Muzeja sa Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti te Zavodom za znanstvenoistraživački i umjetnički rad u Vukovaru.

Ovim muzejom pokušavamo naglasiti da imamo najstarije zabilježene Indoeuropljane te pokazati svijetu, u kojem ima preko 5.5 milijardi ljudi koji govore indoeuropskim jezicima, da dođu na Vučedol pokloniti se svojim najstarijim korijenima“, rekao je dugogodišnji voditelj istraživnja na Vučedolu Aleksandar Durman.

Rečeno je i kako lingvisti i arheolozi ovoj temi pristupaju s različitih aspekata te jedni drugima upotpunjuju dokaze do kojih dolaze znanstveno-istraživačkim radom.

Gosti predavači su bili izuzetno zainteresirani za ovu temu pri čemu je svatko iz svog područja dao jedan kratak pregled. Na taj način napravili smo uvod u našu znanstvenu djelatnost kojom ćemo staviti Vučedol na mjesto koje mu u znanstvenoj zajednici i pripada“, rekla je ravnateljica Muzeja vučedolske kulture Mirela Hutinec.

PRESS 032