Penava: Vlada na odlasku ponovno “zapucala” po Vukovaru

VUKOVAR, Vlada na odlasku još je jednom “zapucala” po Vukovaru, komentirao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava odluku ministra uprave na odlasku Arsena Bauka kojom je obustavljena primjena dijela odredbi Statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta Grada Vukovara i Statutarne odluke o ostvarivanju ravnopravne službene uporabe jezika i pisma srpske nacionalne manjine na području Grada Vukovara od 17. kolovoza 2015..

Na konferenciji za novinare, Ivan Penava ustvrdio je kako je odluka Bauka “na tragu cjelokupnog dosadašnjeg odnosa Vlade na odlasku Zorana Milanovića prema Vukovaru i Vukovarcima”.

“Dok zatvaraju vrata na odlasku morali su još jednom zapucati po Vukovaru”, kazao je vukovarski gradonačelnik rekavši kako se odlukom Arsena Buka ćirilicu pokušava ponovno izdići kao problem kao da Vukovar i Vukovarci nemaju prioritetnijih problema i briga.

“Mogli su donijeti odluku kojom bi teret poreza prebacili sa Grada Vukovara na Vladu ili odluku o sufinanciranju špricanja komaraca kao i odluku o uklanjanju ruševina na pdoručju Vukovara ali nisu. Donijeli su odluku kojom opet unose nemir u Vukovar”, kazao je Penava.

Ministar uprave u odlasku Arsen Bauk obustavio je primjenu dijela odredbi Statutarne odluke o ostvarivanju ravnopravne službene uporabe jezika i pisma srpske nacionalne manjine na području Grada Vukovara koja je na snagu stupila 1. siječnja i zatražio od Vlade da podnese zahtjev za ocjenom ustavnosti te odluke. Ne zatraži li Vlada ocjenu ustavnosti, nakon isteka roka moći će je zatražiti Vijeće srpske nacionalne manjine u Vukovaru.

Odluku o obustavi dijela vukovarskog statuta Arsen Bauk je donio dan prije isteka svog ministarskog mandata što mu vukovarske gradske vlasti posebice zamjeraju..

PRESS 032