Igor Štrangarević odlazi s mjesta direktora vukovarskog Komunalca?

Foto: Komunalac

VUKOVAR, Prema neslužbenim informacijama direktor vukovarske gradske tvrtke Komunalac Igor Štrangarević početkom iduće godine odlazi s direktorskog mjesta na koje je došao prije 8 godina. Kako doznajemo Štrangarević je odlazak s direktorskog mjesta najavio još u proljeće ove godine pojašnjavajući kako mu je poslije tih 8 godina potreban neki novi poslovni izazov.

Podsjećamo kako je Štrangarević tvrtku Komunalac preuzeo dok je ista bila u velikim problemima koji su išli do te mjere da je i isplata plaća zaposlenima bila upitna. Kroz godine rada Štrangarević je tvrtku podigao, financijski stabilizirao ali i uveo niz novih djelatnosti, obnovio vozni park tako da je Komunalac danas tvrtka koja zapošljava više od 200 radnika. Tijekom godina Vukovar je, zaslugom Komunalca, postao grad koji je uvijek uređen, počišćen, a i zimi su prometnice očišćene i prohodne. Treba napomenuti i kako Štrangarević Komunalac napušta dok su svi poslovni pokazatelji tvrtke pozitivni te da je to danas stabilna gradska tvrtka.

Odlazak Štrangarevića potvrđen nam je i iz vrha Hrvatskih suverenista iz čije kvote je i došao na mjesto direktora. Ostaje da se vidi kako će poslije odlaska Štrangarevića biti posložena Uprava tvrtke i iz koje stranke će biti novi direktor. Kako doznajemo u koalicijskom dogovoru Domovinskog pokreta i Hrvatskih suverenista čelno mjesto Komunalca dolazi iz kvote Hrvatskih suverenista.

Dodatni problem za ovu vukovarsku gradsku tvrtku dolazi i u tome što uz direktora navodno odlaze i zamjenik direktora Alen Jakumetović kao i tehnički direktor Marko Mlakić.