I Vukovar se uključio u akciju Mliječna staza

Foto: AK Maraton

VUKOVAR, Utrkom “Za bolje sutra”, koja se održala prošlog vikenda u Park šumi Adica u Vukovaru, Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju “Tko se boji sutra još” obilježila je UNICEF-ovu inicijativu „Mliječna staza“. U okviru inicijative diljem Hrvatske su se skupljaju kilometri u cilju podrške djeci s teškoćama u razvoju. Lokalna zajednica u Vukovaru položila je ispit, a između ostalih svoju ruku pružili su AK Maraton Vukovar, Triatlon klub Vukovar, Gimnastički klub Vukovar te Veleučiliste Lavoslav Ružička u Vukovaru koji su svojim sudjelovanjem podržali ovu manifestaciju.

Na stazi od 4 kilometra okupilo se preko 55 sudionika navedenih klubova i Veleučilšta koji su skupili 231 kilometar te 67 hodača i djece s teškoćama u razvoju koji su skupili 26.7 kilometara, sto je ukupno 250.8 kilometara pretrčanih u Park sumi Adica u znak podrške najslabijima.

Dan ranije, u subotu 11. rujna, Stjepan Čošić iz AK Maraton Vukovar osvojio je 7.mjesto na međunarodnoj utrci “Učka trail” dugoj 42,4 kilometara s 2417 metara ukupnog uspona i 3. mjesto od trkača iz RH. Za istrčati taj naporni maraton, koji je startao u Mošćeničkoj dragi, a ide preko Učke nazad do Mošćeničke drage, trebalo mu je 5:40:10 sati.