I službeno s radom prestala trgovina Borova u Borovu naselju

VUKOVAR, kako je i najavljeno iz Uprave tvornice Borovo s zadnjim danom ožujka u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselje zatvorena je prodavaonica obuće ove vukovarske tvrtke. Tim povodim, a ispred same prodavaonice koja je već danima prazna, konferenciju za novinare održali su članovi vukovarske podružnice Hrvatske konzervativne stranke (HKS).

„Želimo ispred gradske podružnice HKS-a izraziti svoje nezadovoljstvo odlukom uprave Borova da se trgovina borovske obuće u Borovu naselju zatvara. To je najstarija trgovina koja posluje više od 80 godina, ali i prva trgovina tvrtke Borovo. Smatramo kako je ovo loš poslovni potez kako prema potencijalnim poslovnim partnerima tako i prema građanima Vukovara“, rekao je predsjednik vukovarskog HKS-a i dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček.

Dodao je i kako je ova trgovina jedan od simbola Vukovara te da je ona trebala biti zadnja koja će se zatvoriti. Pozvao je i resornog ministra da prilikom imenovanja novog Nadzornog odbora Borova imenuje i jednog predstavnika ispred grada Vukovara koji će sjediti u tom odboru bez naknade, ali koji će zastupati interese lokalnog stanovništva i samog grada. Odluci tvrtke Borovo o gašenju prodavaonice Borovo usprotivio se i Klub vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću Grada Vukovara.

„Danas smo svi svjedoci zlostavljanja našeg giganta, tvrtke Borovo, koji je nekad zapošljavao 20 tisuća naših sugrađana, a sada nema niti 5 posto onoga što je nekada bio. Zaprepašteni smo zatvaranjem jedine trgovine Borova u Borovu naselju. Kao gradska vlast, na sastanku s premijerom Tihomirom Oreškovićem ukazat ćemo na taj problem, ali ne samo Borova nego i ostalih tvrtki jer je zadržavanje radnih mjesta kao i otvaranje novih prioritet“, rekao je Igor Gavrić koji je i predsjednik Gradskoga vijeća.

Ranije su najave o gašenju trgovine u Borovu naselju osudili i iz vukovarskog SDP-a.

IVAN MATIĆ