Banožića u Starim Mikanovcima pitali kakve veze kao ministar obrane ima sa trafostanicama, a on spremno pojasnio

Foto: Đuro Karalić

STARI MIKANOVCI, Jedno od pitanja koje su pojedini mediji, isključivo s nacionalnom koncesijom počeli učestalo potezati od kako je počela predizborna kampanja za skorašnje lokalne izbore je i uloga pojedinih ministara na događajima, ne nužno i predizbornog karaktera, koji nemaju veze s njihovim ministarstvima.

To je pitanje danas bilo postavljeno i Mariju Banožiću, ministru obrane koji je u Starim Mikanovcima bio nazočan puštanju u rad trafostanice u vlasništvu HEP ODS. “Kakve veze imate kao ministar obrane s trafostanicama”, glasilo je pitanje.

Banožić, stekao se dojam da je i očekivao upravo takvo pitanje, spremno je odgovorio kako će kao ministar koji dolazi s područja Vukovarsko-srijemske županije uvijek davati podršku projektima s ovog područja i iskazati poštovanje ljudima koji neumorno i vrijedno rade na njima.  “Svaki napor koji se događa u Vukovarsko-srijemskoj županiji za mene je izuzetno značaj i svaki projektni tim koji marljivo radi na bilo kojem projektu dobit će moju podršku”, odgovorio je Banožić.

Slično pitanje, nešto drugačijeg sadržaja bilo je neki dan postavljeno i ministru financija Zdravku Mariću koji je u Vukovaru bio nazočan predstavljanju predizbornog programa HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Vukovara Nikole Mažara. I Marić, koji uzgred rečeno nije niti član HDZ-a, u odgovoru se pozvao na podrijetlo s ovih slavonskih prostora (Slavonski Brod), ali i na činjenicu da u njegovom ministarstvu postoji jedan odjel za suradnju s lokalnim zajednicama, pa što je normalnije nego da on kao ministar i sam, izlaskom na teren, oslušne kako diše pojedina lokalna zajednica i koji su joj problemi. Pa, ako treba za pripomoći, tu je.