Ante Gutić potvrdio svoju pobjedu za načelnika Općine Gunja

Foto: Đuro Karalić

GUNJA, Ante Gutić je novi/stari načelnik Općine Gunje. On je na ponovljenim izborima, na biračkom mjestu broj 2., koje se nalazi u područnoj školi Selo i gdje se 16. svibnja pojavio jedan viška glasački listić koji je bio neiskorišten, ponovno pobijedio i tako potvrdio svoju pobjedu iz prvoga kruga.

„U prvome krugu na tome biračkom mjestu imao sam 23 glasa više, a sada na ovim ponovljenim imao sam 13 glasova više. Uglavnom pobijedio sam sa ukupno 68glasova više u odnosu na moga protukandidata“, rekao je Gutić koji je na izbore izašao kao nezavisni kandidat i imao je i nezavisnu listu za Općinsko vijeće.

Podsjećamo kako je Gutić na izborima 2017. godine pobijedio kao član HDZ-a da bi na ovim izborima izborima išao kao nezavisni kandidat dok je HDZ predstavljao Antonio Marković. Njegova nezavisna lista osvojila je i 6 mjesta u općinskom vijeću koliko ima i lista HDZ-a. Jedno mjesto ima nezavisna lista Edite Smailović. Međutim, kako Bošnjaci u Općini Gunja nemaju 4 vijećnika, koliko bi trebali imati srazmjerno broju stanovnika, provest će se dodatni izbori za Općinsko vijeće koji će biti naknadno održani.

„Poslije svega osjećam se kao David koji je pobijedio Golijata. Očekujem od svih da nastavimo dalje raditi za boljitak Gunje i njenih mještana“, rekao je Gutić.