I dalje traje istraga navijačkih nereda na utakmici Finala KUP-a u Vinkovcima

Foto: www.facebook.com

VINKOVCI, U redovitom priopćenju PU vukovarsko-srijemska izvijestila kako je policija nakon odigrane utakmice Finala KUP-a RH u Vinkovcima nastavila sa kriminalističkim istraživanjem protupravnih ponašanja navijačkih skupina.

„Pregledom snimki video-nadzora do danas je izdvojeno 30 počinitelja protupravnih ponašanja protiv kojih će policija podnijeti kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima. Utvrđeno je kako se radi o kaznenim djelima Oštećenja tuđe stvari i Napada na službenu osobu, navode iz PU“, navode iz PU.

Dodaju kako i dalje nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem i analizom video snimki nadzora. PU navodi kako su tijekom  kontroliranog ulaska navijača na tribine nogometnog stadiona HNK Cibalia zabilježena postupanja prema 36 osoba, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Razlozi su bili alkoholiziranost i vrijeđanje policijskih službenika, a zabilježena su ukupno 44 prekršaja.

Policija je izvijestila i kako je u četvrtak, oko 13 sati. U Srijemskim Lazama izbio požar na osobnom atomobilu „Ford Escort“ te se proširio na osobni automobil „“Renault Clio“ koji je bio u blizini parkiran. Požar su ugasili vatrogasci DVD Stari Jankovci. Očevidom je utvrđeno kako je požar nastao u trenutku kada je djelatnik elektro-mehaničarskog obrta, uporabom čekića prilikom demontiranja kotača na „Ford“-u stvorio iskru koja je izazvala zapaljenje para benzina i kisika. Vatra je u potpunosti zahvatila „Ford“ te se proširila i na „Renault“ koji je bio parkiran u blizini. Obzirom da se radi o starim odjavljenim vozilima, po izjavi vlasnika, 24-godišnjaka iz Srijemskih Laza, iznosi nekoliko tisuća kuna. U požaru nitko nije ozlijeđen.

 

Grmljavinsko nevrijeme koje je u noći 6./7. lipnja zahvatilo Vukovarsko-srijemsku županiju, izazvalo je požar na obiteljskoj kući u Nuštru. Očevidom je utvrđeno kako je grom udario u krovište te izazvao izgaranje električnih instalacija u ormariću s osiguračima koji se nalazi u kuhinji, kao i zapaljenje električnih instalacija u pomoćnoj prostoriji uz obiteljsku kuću. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

Očevidom požara koji je izbio na krovištu objekta u Privlaci 6. Lipnja, oko 21 sat, utvrđeno je da je do požara došlo uslijed nekontroliranog spaljivanja biljnog otpada u neposrednoj blizini objekta. Vatra je zahvatila dio krovišta. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

Tijekom protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježene su tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci, Vukovar, Privlaka).

Tijekom protekle noći, oko 2,30 sati, na cesti kod mjesta Bobota, dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala tri osobna vozila. Pet osoba je ozlijeđeno.  Po završetku očevida bit će poznate okolnosti koje su dovele do prometne nesreće.