HSP AS u Iloku usvojio Deklaraciju o političkom djelovanju

ILOK, Na zajedničkoj sjednici proširenog Predsjedništva stranke, svih stranačkih Odbora te Glavnog stana HSP AS, održanoj u subotu u vinariji Knezović u Iloku, usvojena je Deklaracija o političkom djelovanju HSP AS s ciljem očuvanja nacionalnog jedinstva.

“Domovinski rat smatramo nametntum, obrambenim i pravednim, a sve branitelje i sudionike Domovinskog rata populacijom koja ima pravo na posebno uvažavanje u društvu”, navodi se, pored ostalog, u Deklararaciji koja ima 14 točaka te također ističe kako stranka želi surađivati sa svim strankama koje ne dovode u pitanje samostalnost i suverenitet RH, a ideje o tzv. građanskom ratu u Hrvatskoj najoštrije osuđuje i smatra ih pogubnima za očuvanje nacionalnog jedinstva.

Zalažu se i za ravnomjeran gospodarski razvoj, zaustavljanje devastacije ruralnih područja i osiromašenja građana te inzistiraju da se “Hrvatska odrekne prakse koja je nepoznata u ostatku EU, a koja je dovela do masovne blokade računa građana i pravnih osoba”.

“Započeli smo s predizbornim pripremama za izbore za koje se pripremamo kao da na njih samostalno izlazimo iako nam je cilj uspješno dovršiti započete pregovore s HDZ-om. Oni će biti nastavljeni nakon što HDZ završi svoje unutarstranačke aktivnosti”, najavio je tom prigodom predsjednik HSP AS Ivan Tepeš.

Glavni tajnik stranke Pero Ćorić poručio je kako je svjetonazor HSP AS ostao isti te je stranka otvorena za predizborne razgovore sa svim političkim opcijama koje su svjetonazorski bliske nauku Franje Tuđmana, Stjepana Radića i Ante Starčevića. Na primjedbu novinara, kako je HSS napustio Domoljubnu koaliciju, Ćorić je ocjenio kako se svi oni kojima je na srcu učenje Stjepana Radića neće okrenuti prema SDP-u.

“Beljak se ponašao kao politička prostitucija. Mislim da neće proći niti dan, a Hrg će prema nama povući cijelu jednu garnituru HSS-ovaca nezadovoljnih okretanjem prema SDP-u, ocjenio je Ćorić.

ĐURO KARALIĆ