Hrvatski suverenisti traže ostavku ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića

Foto: Hrvatski suverenisti

VUKOVAR, Povodom današnjih događanja u Kninu i onemogućavanju dijela branitelja da prisustvuju program priopćenjem za javnost oglasili su se Hrvatski suverenisti:

“Najoštrije osuđujemo današnji incident uoči proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Kninu, gdje su policijski službenici zabranili pripadnicima HOS-a ulazak u Knin. Iako su imali  pozivnice i uredne propusnice za vozila istima nije dozvoljen ulazak u Knin. Zabraniti hrvatskim braniteljima, u ovom slučaju pripadnicima HOS-a, koji su sudjelovali u vojno oslobodilačkoj akciji Oluja, sudjelovanje u svečanom obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti je najblaže rečeno dno dna!

Ovo je još jedan dokaz očiglednog utjecaja SDSS-a na politiku vladajućeg HDZ-a i cijena tzv. hrvatsko-srpske trgovačke koalicije. Žalosno da žalosnije ne može biti.

Tražimo hitno očitovanje premijera Plenkovića i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda o ovom sramotnom činu te ostavku ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i sankcioniranje onih koji su izdali zapovijed o zabrani ulaska pripadnika HOS-a u Knin”, stoji u priopćenju kojega potpisuje predsjednik Hrvatskih suverenista i saborski zastupnik Marijan Pavliček.