Polaganjem vijenaca obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i obljetnica VRA “Oluja”

Foto: Vukovarsko - srijemska županija

VUKOVAR, Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća danas je i podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti kao i Dan hrvatskih branitelja.

„Svim poginulim, ubijenim, nestalim, umrlim i živim hrvatskim braniteljima vječno se klanjamo i zahvaljujemo što danas imamo Republiku Hrvatsku. Nadam se i vjerujem da su roditelji i stariji prenijeli na mlađe generacije istinu o Domovinskom ratu. Mi nikada ne smijemo i nećemo zaboraviti žrtvu naših branitelja, ali isto smo tako svjesni da vrijeme nosi svoje i da koliko god nam bilo teško uvijek moramo ići naprijed, ne samo zbog žrtve onih kojih više nema nego zbog onog najvrjednijeg što imamo, a to su naša djeca“, rekao je zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Franjo Orešković.

Prethodno su vijenac položili i predstavnici Grada Vukovara, predvođeni zamjenikom gradonačelnika Filipom Sušcem, koji je kako i ovom prilikom svi trebamo razmisliti o teškoj sudbini Republike Hrvatske u Domovinskom ratu ali i svim naporima kao i ljudskim i materijalnim žrtvama. Istakao je i kako je ovo idealna prilika da se pitamo jesu li mladi i mlađi političari sve napravili da Hrvatska bude kao država kakva je sanjanja 1991. godine i tijekom Domovinskog rata ili smo negdje pogriješili.

„Ako smo pogriješili negdje to trebamo shvatiti i krenuti naprijed kako bi krenuli u dobrom smjeru. Svi mi imamo samo jednu domovinu, istakao je Sušac.