Iz obiteljske kuće o Oroliku otuđeno više desetaka tisuća kuna

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku, 18. listopada, oko 14,30 sati, na željezničkom kolodvoru u Tovarniku 18-godišnjakinja iz Zagreba dragovoljno je predala policijskom službeniku oko 2 grama opojne droge tipa marihuana. Sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe opojnih droga, 18-godišnjakinji je izdan prekršajni nalog kojim je izrečena novčana kazna od 5 tisuća kuna (ili 2/3 kazne ukoliko ju plati u roku od osam dana) te 500 kuna za troškove postupka.

Temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru izvršene su pretrage doma i drugih prostorija 17. i 19. listopada u Starim Jankovcima odnosno u Otoku. U pretrazi doma 24-godišnjaka u Starim Jankovcima pronađeno je oko 11 grama opojne droge tipa marihuana, dok je u pretrazi doma 31-godišnjaka u Otoku pronađeno oko 62 grama opojne droge tipa marihuana, 26 stabljika marihuane te 144 sjemenke maruhuane. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama 24-godišnjak i 31-godišnak su uhićeni. Nakon provedenih zasebnih kriminalističkih istraživanja, 24-godišnjak je 18. listopada, uz kaznenu prijavu, predan u pritvorsku jednicu policije, kao i 31-godišnjak, koji je pritvorskom nadzorniku predan 19. listopada.

Iz obiteljske kuće u Oroliku otuđeno je više desetaka tisuća kuna i prehrambeni proizvodi. Krađa se dogodila 17. listopada u večernjim satima.

Tijekom protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je 11 prometnih nesreća od čega osam prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta, dviije prometne nesreće u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene (Bobota, Vinkovci) i jedna prometne nesreća u kojoj u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena.

Nesreća sa teže ozlijeđenom osobom dogodila se u nedjelju, oko 00,30 sati, kada je 42-godišnjak iz Vukovara upravljao osobnim automobilom vukovarskih registracijskih oznaka. Nesreća se dogodila kada je vozač, nedaleko od raskrižja s prilaznim kolnikom izletišta „Adica“, izgubio nadzor nad vozilom, sletio s kolnika te udario u stablo. U prometnoj nesreći 42-godišnjak teže je ozlijeđen. Očevidom je utvrđeno kako je 42-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola.