Hrvatski suverenisti oštro osudili riječi Ane Brnabić, traže povlačenje veleposlanika iz Beograda na konzultacije

Foto: Hrvatski suverenisti

ZAGREB, Najoštrije osuđujemo jučerašnju izjavu predsjednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić u kojoj je optužila Hrvate da su etnički očistili Hrvatsku te navela da ne postoji etnički čišća država u Europi. Navodi se to u današnjem priopćenju za javnost Hrvatskih suverenista kojega potpisuje predsjednik stranke Marijan Pavliček.

“Ovakve izjave samo potvrđuju da službeni Beograd ima dijametralno suprotni pogled na stvaranje hrvatske države i na Domovinski rat te po tko zna koji put želi izjednačiti žrtvu i agresora. Ovim putem želimo podsjetiti Anu Brnabić da upravo u toj  tzv. „etnički čistoj Hrvatskoj“ sjedi potpredsjednica Vlade iz srpske nacionalne manjine kao i tri zajamčena saborska zastupnika”, navodi se u priopćenju.

Suverenisti Ani Brnabić poručuju da prvo realno sagleda situaciju u vlastitom dvorištu jer je upravo na području Republike Srbije, kako napominju, broj Hrvata u zadnjih 30 godina prepolovljen sa nekadašnjih 105 tisuća na trenutnih 57 tisuća, s time da se radi o državi u kojoj rata nije bilo te u kojoj Hrvati nisu dizali balvan revolucije počekom 90-ih i tražili odcjepljenje ili pak pripajanje Hrvatskoj.

“Ovim putem tražimo hitnu reakciju Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske na izjave premijerke Srbije, uručivanje službene prosvjedne note i  povlačenje hrvatskog veleposlanika iz Beograda na konzultacije”, poručuju Hrvatski suverenisti.