Održana promocija knjige “100 lica – jedno sjećanje” koja govori o bivšim logorašima

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U Pastoralnom centru sv. Bono danas je održana promocija knjige „100 lica – jedno sjećanje“ autorice Ane Batarelo.

„Knjiga donosi portrete hrvatskih branitelja koji su prošli stravične torture u srbijanskim logorima.  Njihova lica i danas, 30 godina nakon početka Domovinskog rata, jasno otkrivaju težinu trauma koje su pretrpjeli kako bismo mi danas imali samostalnu i slobodnu Hrvatsku. U knjizi su portreti 100 ljudi, većinom branitelja Vukovara, koji su bili u srbijanskim logorima sa njihovim fotografijama danas i kako su izgledali prije 30 godina“,  rekla je Batarelo.

Na promociji knjige govorio je i filmski redatelj Jakov Sedlar koji je najavio kako će uskoro krenuti i s snimanjem igranoga filma, pod nazivom „Poruka naših očeva“, a koji će govoriti o svemu onome što su u srbijanskim logorima proživljavali hrvatski branitelji i civili. Istakao je i kako je nepravedno i nepošteno zaboraviti takvu skupinu ljudi koji su dali toliko toga za stvaranje Hrvatske kao i da na ovaj način želi da se njihova priča otrgne od zaborava.

Govorio je i župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić koji je poručio okupljenim bivšim logorašima da nikada ne prestanu govoriti o onome što su proživjeli kao i da se nikada ne prestanu boriti za Hrvatsku.