U polufinalu kvalifikacija za ulazak u 2. HNL HNK Vukovar 1991. igra protiv NK Hrvaca

Foto: www.facebook.com

VUKOVAR, Odlukom ždrijeba HNK Vukovar 1991. će u polufinalnoj utakmici za plasman u 2. HNL igrati protiv momčadi NK Hrvace iz Splitsko – dalmatinske županije. NK Hrvace su osvojile treće mjesto u 3. HNL Jug i to iza momčadi NK Jadran iz Ploča i NK Hrvatski vitez iz Posedarja koje nisu zatražile licencu za 2.HNL.

Prva polufinalna utakmica igra se 8. lipnja u Hrvacama, a pobjednik ove utakmice plasirati će se u finale kvalifikacija koje se igra 12. lipnja. U 34. odigrana prvenstvena kola NK Hrvace je imalo 18 pobjeda, šest remija i deset poraza, uz gol-razliku 45:38. Na domaćem terenu NK Hrvace su imali 13 pobjeda, 2 neodlučena rezultata i 2 poraza uz gol razliku 29:13. Momčad Hrvaca ima nekoliko prekaljenih nogometnih imena poput vratara Vugdelije (34), braniča Jurendića (35), Selaka (35) te Suraća (33), igrača koji iza sebe imaju bogato prvoligaško i drugoligaško iskustvo.

Drugi polufinalni par kvalifikacija za ulazak u 2. HML čine NK Zagorec iz Krapine te pobjednik ogleda NK Mladost Ždralovi – NK Grobničan.