U 24 sata sedam prometnih nesreća s po tri teže i lakše ozlijeđene osobe

policija
Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, PU Vukovarsko-srijemske izvjestila je kako su u protekla 24 sata na području županije zabilježili sedam prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar-2, D-55), jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (Markušica) i tri prometne nesreće u kojima su ukupno tri osobe teže, a dvije lakše ozlijeđene.

U petak, oko 16,20 sati, 19-godišnjak iz Komletinaca upravljao je osobnim vozilom „VW Golf“, osječkih registarskih oznaka te je uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad vozilom te sletio u odvodni kanal. Potom je udario u kolni ulaz i parkirani osobni automobil „Renault Clio“, vinkovačkih registarskih oznaka. U prometnoj nesreći teže je ozlijeđeni putinci u vozilu, 16-godišnjak i 15-godišnjak iz Otoka, dok je putnica u vozilu, 17-godišnjakinja iz Otoka, lakše ozlijeđena. Očevidom je utvrđeno kako je 19-godišnjak upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima.

Također u petak, oko 17,05 sati, 44-godišnjak iz Višnjevca upravljao je osobnim automobilom „VW Golf“, zagrebačkih registarskih oznaka krećući se kolnikom ulice u Gabošu. Zbog neprilagođene brzine kretanja nije se na vrijeme zaustavio te je udario u osobni automobil „Fiat Stilo“, vinkovačkih registarskih oznaka, koji se nalazio parkiran djelomično na kolniku i travnatoj površini, kao i u vozačicu, 33-godišnjakinju iz Vinkovaca koja se u tom trenutku nalazila pokraj vozila. U prometnoj nesreći ozlijeđene su i putnice u zaustavljenom vozilu, 65-godišnjakinja iz Vinkovaca koja je teže ozlijeđena te 5–godišnjakinja iz Vinkovaca koja je lakše ozlijeđena. Očevidom nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu 44-godišnjaka niti 33-godišnjakinje.

U subotu, oko 1 sat poslije ponoći, na izlazu iz Negoslavaca 26-godišnjak iz Slakovaca upravljao je motocikolm „Suzuki“ vinkovačkih registarskih oznaka, krećući se državnom cestom D-57 iz smjera Negoslavaca u smjeru Orolika. Uslijed neprilagođene brzine kretanja, u jednom trenutku izgubio je nadzor nad motocikom, sletio s kolnika, udario u dva prometna znaka te se zaustavio u odvodnom kanalu.

U prometnoj nesreći 26-godišnjak je teže ozlijeđen. Očevidom je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu 26-godišnjaka.