HNK Rijeka uključila se u obnovu vukovarskog Vodotornja

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Od kako je pokrenuta akcija „Vukovarski Vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva“, za potrebe obnove ovoga vukovarskog simbola prikupljeno je oko 1,8 milijuna kuna. U akciju se uključio i hrvatski nogometni prvoligaš HNK Rijeka.

„Klub je prepoznao potrebu, a u akciju su se uključile i broje druge tvrtke i institucije u Rijeci. Klub će cjelokupan prihod s utakmice zadnjeg kola protiv NK Istre, koja se igra 14. svibnja, preusmjeriti za potrebe obnove vodotornja. Očekujemo kako ćemo na ovaj način prikupiti između 100 i 200 tisuća kuna“, rekao je voditelj Odjela za odnose s javnošću HNK Rijeka Robert Frank.

Dodao je i kako je veliki broj ulaznica za tu utakmicu otkupila Riječka nadbiskupija, a da se javljaju i druge tvrtke. Početni udarac na toj utakmici izvesti će vukovarski branitelj iz Rijeke Emil Pernar. Govoreći o akciji obnove vodotornja dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček kazao je kako je siguran da će gradska uprava uspjeti na ovaj način prikupiti sav potreban iznos za njegovu obnovu.

„Potez HNK Rijeke dokaz je koliko Vukovar ima prijatelja širom Hrvatske i u inozemstvu. Do sada smo u sklopu ove akcije prikupili oko 1,8 milijuna kuna s tim da u taj iznos nisu uključena sredstva koja su nam obećana iz nekih tvrtki, gradova, županija… „, rekao je Pavliček.

Prema ranijim najavama početak obnove vukovarskog Vodotornja očekuje se tijekom ovoga ljeta. Procjenjuje se da će za potrebe obnove biti potrebno osigurati oko 20 milijuna kuna s tim što bi radovi trajali godinu dana.

IVAN MATIĆ